De Taalcanon site –alles wat je altijd al had willen weten over taal– hoort bij het boek over de Taalcanon. Op de site (en in het boek) worden door verschillende taal-kundigen diverse ‘lemma’s’ binnen de taalkunde beschreven.

Zowel het ontwerp van de site als het ontwerp van het logo van de Taalcanon zijn van mijn hand. De site is gebouwd in WordPress.

Ik heb de site, in opdracht van Lamar Communicatie, gemaakt voor en met de makers van de Taalcanon. Na de bouw van de site (2011) is de redactie lang bezig geweest met het verzamelen en redigeren van alle content. De site is live gegaan op de dag dat ook het boek verscheen, 12 november 2012.

Een detail van de site, ‘lekker lezen’, was ten tijde van het maken van de site nog een noviteit, maar is sindsdien overgenomen door een groot aantal browsers (vooral mobiele). Door op de ‘lekker lezen’ knop te klikken opent de content van de pagina zich op een verduisterde pagina in een groter font, met een ‘boekiger’ bladspiegel. De gebruiker van de site kan achteroverleunen om het artikel te lezen.

‘De site is leuker’

In een bespreking van de Taalcanon zegt Jenny Audring: ‘Voor wie liever een echt boek in handen heeft, bestaat er ook een drukversie die mooi, vierkant en salontafelfähig is, maar eerlijk: de website is veel leuker.

De Taalcanon site -alles wat je altijd al had willen weten over taal- hoort bij het boek over de Taalcanon. Op de site (en in het boek) worden door verschillende taal-kundigen diverse 'lemma's' binnen de taalkunde beschreven.